23 iul. 2010

Ce este Cimitirul?





Un cimitir este locul unde corpurile celor decedaţi sunt înmormântate, însoţite în aproape toate cazurile de un ritual religios. Termenul de cimitir (provenit din grecescul κοιμητήριον) se referă la o zonă destinată strict pentru înmormântare. Cimitirul este locul pentru comemorarea familiei, rudelori, prietenilori celori decedaţi. În societăţile cu o prosperitate mai ridicată, s-au înfiinţat şi cimitire pentru animale de casă, ca de exemplu pentru pisică, câine, păsări, etc.
Cimitirele sunt deobicei aşezate în jurul bisericii sau în locuri unde pentru mult timp nu se va construi alte construcţii. Cimitirile în prezent folosite, sunt de mulţi ani în urmă înfiinţaţi şi mormintele deobicei îngrijite de urmaşii celori decedaţi.
Pentru desfăşurarea ceremoniei de înmormîntare, în multe cimitire sunt construite
capele, unde se desfăşoară marea parte a comemorări în cinstea persoanei decedate. Cimitirile din oraşe mari au în dotare o morgă sau chiar şi un crematoriu.
Mormintele sunt după religie, constucţie şi forme, în foarte multe feluri construite.
În plus faţă de funcţiile cult-rituale, rolul cimitirului adesea mai este de multe responsabilităţi:
Pentru a servi în multe societăţi la
igienă publică.
De a înmormânta în public reglementat şi în locuri stabilite.
De a nu răspândi boli şi de prevenirea de a polua apele subterane.
Cimitirele municipale, în cazul în care sunt cultivate cu multă verdeaţă, preiau pe lîngă funcţiile de parcuri şi alei, o importantă funcţie
climatică şi ecologică. În unele cazuri, ele sunt biotopuri secundare care, de asemenea, este un importantă zonă de retragere de specii rare. Unele cimitire preia funcţiile de zone de agrement.
Mormântul şi locul de cult, sunt în general cele mai vechi dovezi ale civilizaţiei umane. Deja primii oameni ai epocii de piatră îşi înmormântau morţi lori. Unde oamenii stau în permanenţă împreună, au fost definite locuri unde au loc înmormântarile. Din
epoca pietrei lustruite în special, sunt prezentate morminte megalitice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu