31 aug. 2011

Time



1 noiembrie 2009

MONUMENT COMEMORATIV MAGHIAR DEZVELIT LA BUCUREŞTI

format pdf | Arhivă comunicate
Duminică, 1 noiembrie a.c., în Bucureşti, la Cimitirul Calvin din Calea Giuleşti, a avut loc dezvelirea unui monument comemorativ dedicat militarilor maghiari căzuţi în războaie, pe teritoriul României.

La ceremonie au participat, din partea Ungariei, Imre Szekeres, ministrul Apărării Patriei, dr. Oszkár FÜZESI, ambasadorul ţării vecine la Bucureşti, şeful statului major al armatei ungare, însoţit de o numeroasă delegaţie de generali şi ofiţeri, diplomaţi şi alţi înalţi oficiali.

Din partea României au fost prezenţi Viorel Oancea, secretar de stat pentru politica de apărare la Ministerul Apărării Naţionale, dr. Cristian Scarlat, directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, structură de specialitate a Guvernului, generali şi ofiţeri din Statul Major General, reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6, alţi oficiali...

Video: http://www.once.ro/videoE/video%2001.mpg

20 mai
CEREMONIE LA MONUMENTUL MILITARILOR MAGHIARI


Cu prilejul Zilei Armatei Republicii Ungare s-a desfăşurat, azi, în cimitirul Calvin din Bucureşti o ceremonie de depunere a unor coroane de flori la monumentul militarilor maghiari, morţi în războaie pe teritoriul României.

Ceremonia a fost deschisă prin intonarea imnurilor de stat ale Republicii Ungare şi României, urmând alocuţiunea preotului Cimitirului Calvin, acesta pomenindu-i pe militarii care au murit în conflictele armate şi rugându-se pentru odihna sufletelor eroilor.

Au depus coroane de flori reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Ambasadorul şi ataşatul militar ai Republicii Ungare, Ambasadorul Bulgariei, ataşatul militar al Germaniei şi o delegaţie a U.D.M.R.

Monumentul din Cimitirul Calvin a fost inaugurat la 1 noiembrie 2009, cu avizul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.