22 sept. 2011


UN FRATE CA ACESTA



Un prieten de-al meu pe nume Paul, a primit de la fratele lui, de Craciun, un automobil. In Seara de Ajun, cand Paul s-a intors de la birou, un pusti se tot invartea in jurul masinii stralucitoare, admirand-o. “E masina dumneavoastra, domnule?” intreba el.
Paul dadu din cap. “Fratele meu mi-a dat-o de Craciun”. Pustiul ramase cu gura cascata. “Vreti sa spuneti ca v-a dat-o fratele si nu v-a costat nimic? Mamaaaa, ce mi-as dori si eu...”. Si ezita sa mai continue.
Bineinteles ca Paul stia ce urma sa spuna pustiul. Ca isi dorea un frate ca acesta. Dar ce spuse pustiul il nauci pe bietul Paul.
“Mi-as dori”, continua baiatul, “sa pot sa fiu si eu un frate ca acesta”.
Paul se uita la baiat perplex, apoi adauga brusc, “Vrei sa te plimb cu masina mea?”
“O, da, mi-ar placea”.
Dupa ce mersera o bucata de drum, baiatul se intoarse catre el cu ochii stralucind si spuse, “Domnule, va suparati daca ma duceti pana in fata casei ?”
Paul zambi putin. Credea ca stie ce vrea pustiul. Vroia sa le arate vecinilor ca a venit acasa intr-o masina mare. Dar Paul se insela din nou. “Vreti sa opriti acolo unde sunt scarile alea doua?” intreba baiatul.
Fugi sus pe scari. Apoi la scurta vreme Paul il auzi intorcandu-se, insa de data asta nu atat de repede. Isi ducea in brate micutul frate handicapat. Il lasa jos pe ultima treapta, apoi il sprijini oarecum si ii arata masina.
“Uite-o, Buddy, exact cum ti-am spus eu sus. Fratele lui i-a dat-o de Craciun si nu l-a costat nimic. Intr-o zi am sa-ti dau si eu una exact ca asta… apoi o sa poti vedea singur toate lucrurile acelea dragute din vitrinele magazinelor de care iti povesteam”.
Paul iesi din masina si il lua pe copilas pe locul din fata al masinii. Fratele lui mai mare se aseza cu ochii stralucind langa el si toti trei pornira intr-o calatorie minunata.
In acea seara din Ajunul Craciunului, Paul a inteles ce vroia sa spuna Isus cand a zis: “Este o binecuvantare sa daruiesti ….”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu